HAN voert kritieke taaltoets in voor eerstejaarsstudenten pabo

16.03.24
Volgend studiejaar moeten eerstejaars pabostudenten op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een taaltoets doen. Slagen zij hier niet voor, dan mogen ze de opleiding niet voortzetten. Dit meldt het Algemeen Dagblad.
Deel bericht

Duurzaamste docent Nederland komt uit Salland: “Fantastisch initiatief”

16.03.24
Tessa Hoogeland uit Deventer en Hester van der Schee uit Middel, oprichters van Terrawijs, hebben gisteravond de ‘Duurzame Docent Verkiezing 2024’ gewonnen. Terrawijs is een toekomstige basisschool in Deventer waarbij de aarde en collectief welzijn centraal staan.
Deel bericht

Bijna alle leraren zijn bezorgd over kwaliteit van het onderwijs: 'De halve groep krijgt logopedie'

16.03.24
9 op de 10 leraren maken zich zorgen over de staat van het onderwijs. Docenten hebben te veel taken en er zijn veel verschillende ideeën over hoe het anders moet, zeggen ze. Ook wijzen ze naar leerlingen, die te weinig concentratie en basiskennis hebben.
Deel bericht

Mag school ongevaccineerde leerling weigeren?

16.03.24
Mogen scholen leerlingen weigeren als die niet zijn gevaccineerd? Deze vraag is weer relevant nu de vaccinatiegraad afneemt en er in Eindhoven een uitbraak van mazelen is.
Deel bericht

Kind doodt konijnen en cavia's op kinderboerderij

16.03.24
Een jongen in de basisschoolleeftijd heeft eerder deze week meerdere dieren op een kinderboerderij in Hoek van Holland gedood. Waarom hij dat deed is niet bekend. De jongen kwam wel vaker op de boerderij, altijd onder toezicht. Deze keer was dat niet zo en ging het mis.
Deel bericht

Ongevaccineerde kinderen niet geweigerd bij opvang na mazelenuitbraak

16.03.24
Veertien jonge kinderen in Eindhoven en omgeving zijn in korte tijd besmet met de mazelen. Allemaal waren ze niet gevaccineerd. Hoewel de GGD Zuidoost-Brabant spreekt van een uitbraak, worden er bij kinderopvangcentra in de regio geen extra maatregelen genomen. Ze kunnen en willen geen ongevaccineerde kinderen weigeren, omdat er in ons land geen vaccinatieplicht bestaat.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)